1. Vodič za postupanje s otpadom

  Vodic o odaganju otpada (1)

  Foto: Andrea Vukelić

  Komunalno društvo Čistoća u petak 13. siječnja 2017. predstavilo je svoje novo edukativno-informativno izdanje „Vodič za postupanje s otpadom“. Ovim izdanjem, uz već cijeli niz edukativno-informativnih aktivnosti, KD Čistoća želi još više potaknuti ispravno postupanje s otpadom te na jednom mjestu građanima pružiti što više korisnih informacija.

  Brošura „Vodič za postupanje s otpadom“ na 40 stranica u boji građanima nudi temeljne informacije o djelatnostima KD Čistoća d.o.o., zatim korisne informacije o hijerarhiji gospodarenja otpadom, pravilnom zbrinjavanju otpada u Otpadnicima na ulicama, reciklažnim i mobilnim reciklažnim dvorištima kao i tzv. „bajama“ za glomazni otpad po mjesnim odborima, te daje temeljne upute o kompostiranju u domaćinstvu.

  Uz navedeno, u brošuri se daju i odgovori na često postavljana pitanja vezana uz odnos prema otpadu i neposrednom okolišu, odvojenom prikupljanju otpada te pitanja vezana uz stvarne potrebe korisnika s jasnim rješenjima. Uz sve to, Vodič donosi informacije o različitim vrstama otpada kao i kratke i učinkovite naputke o tome kako možemo smanjiti onečišćenje Zemlje svojim svakodnevnim djelovanjem.

  Vodic o odaganju otpada (2)

  Foto: Andrea Vukelić

  Naravno, u Vodiču su navedeni i svi važniji kontakti u KD Čistoća d.o.o. kao i onim jedinicama lokalne samouprave u kojima gospodari otpadom, znači gradovima Rijeci, Kastvu, Bakru i Kraljevici te općinama Jelenje, Klana, Viškovo, Čavle i Kostrena.

  „Vodič za postupanje s otpadom“ objavljen je u nakladi od 84.000 primjeraka te će tijekom veljače 2017. biti distribuiran svim korisnicima na kućne adrese.


< Natrag na VijestiCopyright © Otpadnici 2015.