1. Eko slagalica

  eko slagalica2 (1)

  U sklopu edukativno-informativnih aktivnosti KD Čistoća objavljena je Eko slagalica (puzzle), ponajprije namijenjena djeci polaznicima nižih razreda osnovne škole. Upravo s tim ciljem, edukativna Eko slagalica na primjeren način djeci ovoga uzrasta pomaže da uz slaganje i igru prihvate odvojeno prikupljanje otpada kao neodvojivi dio svakodnevnog života, ali i da se zabave uz kreativni izazov. Na taj način svoja znanja prenose na druge vršnjake, ali i na odrasle, izravno im pokazujući pozitivnim primjerom kako se na ispravan način postupa s otpadom.
  Iz iskustva brojnih edukativnih radionica koje se kontinuirano održavaju u osnovnim školama na području djelovanja KD Čistoća, Eko slagalica, sadržajem i složenošću u potpunosti prilagođena dobi nižih razreda osnovne škole, pokazuje se, uz kratko edukativno predavanje i video prezentacije o odvojenom prikupljanju otpada, kao jedan od najboljih načina da se potakne dječja kreativnosti i zainteresira djecu za eko teme, a svakako služi i kao korisna izvannastavna dopuna školskog programa.
  Kao što smo već ranije naglašavali, od početka 2016. godine do sada edukacijama u osnovnim školama i dječjim vrtićima obuhvaćeno je više od 1000 djece polaznika na području djelovanja KD Čistoća, a koje se posjećuje prema unaprijed dogovorenim terminima.
  Eko slagalica od 60 dijelova objavljena je u nakladi od 2000 primjeraka te će biti dodijeljena djeci polaznicima osnovnih škola na području rada KD Čistoća u kojima će tijekom 2016. godine biti održane edukativne radionice.

  DSC03343


< Natrag na VijestiCopyright © Otpadnici 2015.